Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés a Meganel Kft.-nél.

A projekthez kapcsolódó információk:

Hátrányos helyzetű településeken működő
mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása

Pályázati felhívás neve, kódszáma: GINOP-1.2.9-20-2021-04771
A kedvezményezett neve: MEGANEL Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Technológiai fejlesztés a Meganel Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 9.999.999.- Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt befejezési dátuma: 2022.09. 15.

A projekt tartalma: Cégünk a megnövekedett megrendelésszám hatására a fejlesztés szükségességét határozta el.

Beszerzésre került TOYOTA TONERO 02-8FGF25 hidrodinamikus hajtású homlokvillás targonca, amely villakitoló adapterrel rendelkezik, így maximálisan elégíti ki a vállalkozás megnövekedett feladatainak ellátását, melynek ára 29 422 Euro. Ez a targonca a meglévőnél jóval korszerűbb és villakitoló adapterrel is rendelkezik. Ez teszi most lehetővé raktárunkban a könnyebb anyagmozgatást.

Beszerzésre került még további anyagmozgató gép, egy TOYOTABT LEVIO LWE140 gyalogkíséretű palettaszállító targonca, szintén a sok üzemórával rendelkező jelenleg használatban lévő helyett. Ennek ára 4 394 Euro. A kamion platóján való árumozgatás céljából vásároltunk kettő darab TOYOTA BT LIFTER LHM230 hosszú élettartamú, környezetbarát kézi palettázó békát, ára 698 Euro. Ezek az eszközök kiválasztása és megvásárlása során fontos szempont volt a megfelelő technológiai háttér biztosítása, a fajlagosan alacsony energia-felhasználás, jobb munkakörülmények elérhetősége, gyorsabb munkafolyamatok realizálása. A munkakörülmények javításához hozzá tartozik a megfelelő informatikai háttér is, amivel lényegesen könnyebbé válik a számlázási folyamatok, partnerekkel való kapcsolattartás és a vállalkozás egyéb ügyeinek elvégzése, gondolunk itt a raktárban folyamatosan cserélődő termékeink mennyiségének nyilvántartására, kezelésére. Ezáltal beszerzésre került egy számítógép is, ennek ára 300 551 Ft.

A gyárakból raktárunkba beérkező raklapos áru, a változó mennyiségű megrendelések miatt szét kell bontanunk, majd újra kell csomagolnunk. Eddig kézi csomagolással teljesítettük ezeket a feladatokat. Ennek okán fejlesztésre volt szükség és vásároltunk egy SFERA EASY – Touch 11” félautomata önjáró csomagolórobotot. A robot 7 330 Euro-ba került. A költséghatékonyságot biztosítandó az eszközök kiválasztása folyamán a cégvezetés által elvárt műszaki tartalom meglétére ügyelve megismertük a beszállítói piacot is, hogy az eszköz beszerzését a leginkább kedvező áron legyen lehetőségünk  beszerezni, hozzájárulva a finanszírozási teher és a várható megtérülési idő csökkentéséhez. Rendelkezésre álló gépparkunk életkora meghaladja a tíz évet, így a technológiánk meglehetősen elavultnak mondható. Ezen újonnan beszerzett eszközöknek köszönhetően javult vállalkozásunk versenyképessége, a munkavégzés hatékonysága és a munkakörülmények feltételei. Munkatársaimmal a feladatokat rövidebb idő alatt tudjuk elvégezni, szem előtt tartva biztonságot, hiszen ezek a gépek számos biztonsági funkcióval
vannak felszerelve.
Nyertes pályázatunkban megvalósuló fejlesztéseket több kommunikációs csatorna igénybevételével ismertettük meg a térségben, településünkön élőkkel, például egy projekt sikerességét igazoló tábla kihelyezésre került. Reméljük  ezáltal további vállalkozásokat ösztönözhet fejlesztésekre, ami a térség gazdasági aktivitásának növelése mellett új munkahelyek létrejöttét is eredményezheti.
A működés folyamán fokozott figyelmet fordítottunk arra, hogy lehetőségeink szerint a szakmai, társadalmi felelősségvállalás területén szintén kivegye cégünk a részét az ellátandó feladatokból. Továbbra is részt veszünk fajtakiállításokon és támogatni fogjuk az elhívatott állatbarátok tevékenységeit a díjazások keretein belül.